Distributed Computing team of Ukraine | Ukraine - Українська Команда Розподілених Обчислень | Ukraine - Украинская Команда Распределённых Вычислений - Новини (Архів)

https://distributed.org.ua/index.php?go=News&in=view&id=50
Надрукувати

Компоненти дезодорантів можуть бути причиною раку грудей

Компоненти дезодорантів можуть бути причиною раку грудей

версия на русском

   Використання дезодорантів, до складу яких входять з'єднання, що містять алюміній, підвищує ризик раку молочної залози. З таким попередженням виступив британський фахівець доктор Пилипа Дербре зі Школи Біологічних Досліджень при Ридингському Університеті, що опублікувала своє дослідження в Journal of Applied Toxicology.


   В останні роки вченим вдалося встановити ряд речовин, здатних при потраплянні в організм людини імітувати властивості гормону естрогену або вступати в активну взаємодію з ним. Більшість цих речовин є складними органічними молекулами, однак існує ряд свідчень того, що здатністю обманювати естрогенні рецептори та імітувати дію естрогену в людському організмі можуть і деякі метали, наприклад кадмій й алюміній. Естроген та естрогеноподібні з'єднання сприяють злоякісному переродженню клітин молочної залози.
   Рідини, що містять солі алюмінію, становлять до чверті від обсягу найпоширеніших дезодорантів й антіперспирантів. Іони металу здатні легко проникати в організм при нанесенні цих речовин на шкіру. Антіперспиранти найчастіше наносять на ділянки шкіри, що прилягають до області грудей.
   “Оскільки нам відомо, що естроген бере участь в утворенні і рості ракових пухлин молочної залози, будь-які речовини, що проникають у людський організм і здатні імітувати естроген, теоретично здатні підвищувати ризик раку грудей”, - відзначає доктор Дербре.
   За словами доктора Дербре, здатністю акумулюватися в області молочної залози володіють також іони кадмію, які попадають в організм при палінні. Науково встановлений взаємозв'язок між палінням і раком молочної залози може пояснюватися саме цим фактом.

Джерело : medportal.ru




Arbalet | 02.03.2006 11:30