![]() |
Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )
![]() |
a2000 |
![]()
Пост
|
![]() kранчер ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 121 З нами з: 8-April 10 Користувач №: 1 366 Стать: Чол Парк машин: e8400 + ... ![]() |
Очередной, уже шестой, такой план был подготовлен в конце 2010 года.
Он подводит итоги развития астрономии и астрофизики от начала XXI века и указывает приоритетные направления астрономических исследований на 2012—2021 годы. http://www.inauka.ru/space/article104912.html -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
gladiator_maximus |
![]()
Пост
|
![]() Все буде Україна! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Moderators Повідомлень: 1 011 З нами з: 29-January 10 З: 47°52'N,35°03'E Користувач №: 1 284 Стать: Чол Free-DC_CPID Парк машин: ЦП-AMD FX 8300 3.6 GHz, ГП-Radeon RX 480 4 Gb; ОЗУ- DDR3 24 GB (1600MHz); SSD Iridium 256 Gb; HDD- Toshiba 2Tb+4Tb; / Intel® Xeon® CPU E5-2640 2.80GHz/16Gb DDR3 1333/RX 480 8 Gb/SSD 120 Gb ![]() |
Waterfall,
Я представлял вспышку сверхновой как значительное увеличение блеска звезды как минимум на несколько единиц. А тут минимум увеличения блеска. [/quote] вона була дещо нижче Alkaid (вліво вниз на 19 годин). [/quote] Может на 19 секунд, но не часов. -------------------- ![]() |
Waterfall |
![]()
Пост
|
![]() Эрудит ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 1 607 З нами з: 24-May 10 З: Україна,Одеса(Odessa) Користувач №: 1 401 Стать: Чол Парк машин: ПК: Pentium, 2.80 GHz Ноут:DELL Studio, 2.26 GHz ![]() |
Я представлял вспышку сверхновой как значительное увеличение блеска звезды как минимум на несколько единиц Так, напевно, буде з зіркою Бетельгейзе в Оріоні (ми десь це обговорювали), яка знаходиться від нас на відстані всього ~ 650 св.років ..., а SN2011fe неймовірно далеко від нас, ~ 21-27 млн. св. років, тому і так і є ... ми бачимо тільки відгук цієї далекої, і по часу і по відстані, події ! Пройде декілька днів, і як тільки основний потік її світлового випромінювання пройде повз Землю, вона почне згасати ... і ми її більш ніколи не побачимо так, як зараз! Тільки може астрономи, в могутні телескопи... але дуже сумнівно, що вони її знову знайдуть, т.я. бачать тільки загальне зоряне скупчення галактики Messier101, так називаєму "туманність", а не конкретні зірки в ній ! Может на 19 секунд, но не часов. Та нє, саме "часов"! Я ж не астрономічну координату вказав, а просто напрямок на зірку відносно її заявленого місцезнаходження (як на циферблаті годинника)... Так ще кажуть на мішень, куди влучив ... (наприлад, "девятка на семь часов", "восьмерка на три часа" т.п. ). Тому і в мене - "на 19 (7) годин/часов..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Версія | Поточний час: 2nd August 2025 - 08:23 |