![]() |
Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )
![]() |
huangdi |
![]()
Пост
|
![]() мрію про ферму... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 183 З нами з: 17-September 09 Користувач №: 1 166 Стать: Чол Парк машин: i5@3.6 + GTX260 ![]() |
К обладателям твердотельных хардов и тем, кто в теме, есть пару вопросов.
1. Повышение быстродействия (особенно по сравнению с дисками 5400) существенно? Субъективно разница ощущается сильно? 2. На какие фнукции кроме TRIM нужно обращать внимание при выборе харда? И сюда же вопрос из смежной области бэкапа. Что обычно бэкапится: вся система или только данные? Развертывание типового образа будет предположительно через Acronis Snap Deploy без привязки к железу, хотя потом каждая машина в плане софта станет "кастомной". -------------------- Put more power in the tower
|
![]() ![]() |
Sonechko |
![]()
Пост
|
![]() кранчер зі стажем ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 311 З нами з: 27-June 08 З: Київ Користувач №: 768 Стать: НеСкажу Парк машин: Ryzen 1700X 3.6GHz, 32G RAM, MSI Gaming 2xRX480 4G ![]() |
цікаві наочні тести) але відразу таке питання - хтось рейди на ссд робив/бачив? Хоча нові OCZ і Кінгстони з'єднані всередині в рейди, так що там швидкість до 500 Мб доходить (ну майже 2х до звичайних) при тій само ціні що раніше, і ще мій друг на дорогій мамці Гігабайт пробував підняти рейд на 2 ССД на вбудованому контроллері так якісь глюки з МБР-ом були, ні вєнда ні граб не ставали, пришлось 1 більший вінтр брати, тому на інтегровані контроллери краще не покладатись) а на рахунок циклів перезапису вже давненько інфу про 2-3 млн циклів зустрічав + на кожному ССД 15-25% місця додатково зарезервовано для випадків виходу із строю основних областей інфи, тому не варто перейматись надійністю, якщо відпрацює гарантію (3 роки) а інтел вродє вже 5 дає - то хіба не окупить свої гроші? на той час вже терабайтніки такі будуть доступні
![]() А для того ж боїнку - він же переписує не так багато місця, а враховуючи рандомний доступ - можна сказати що точно меньше ніж повний об'єм вінта в добу буде переписуватись - от і запорука довгої роботи) + не так бояться перегріву, витримують перегрузки, для ноутів по ходу - взагалі щастя) Ще по ходу зручно торенти роздавати, пару популярних фільмів, велика швидкість, вінт не так "факається" саме воно рейтинги набивати) А для сховищ і бекапів нічого краще за 1.5 Тб поки немає, послідовне зчитування і дешевизна поки єдиний козир класичних вінтів=) -------------------- ___
![]() ![]() |
vitalidze1 |
![]()
Пост
|
![]() ЮЗЕР ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 1 367 З нами з: 17-May 09 З: Вінниця Користувач №: 1 029 Стать: Чол Free-DC_CPID Парк машин: ~15-20 компліхтерів. ![]() |
Я за ССД лише у базі системного накопичувача, для всього іншого в мене стоїть 2 ТБ самсунг на 5400 обертів)
Якщо ССД в рейд запихнути, то ТRIM працювати не буде, а це конкретно посадить продуктивність. -------------------- ![]() ![]() ![]() |
smilesvua |
![]()
Пост
|
![]() кранчер з фермою ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 857 З нами з: 5-January 11 З: Львов Користувач №: 1 573 Стать: Чол Парк машин: Core i7 2600K@4.5/32gb/HD7950@1000 + MBP 13" 2015. ![]() |
На работе недавно загнулся Kingston SV100S2 256 GB. Работал как буфер на сервере с емдиаконтентом. Второй в зеркале пока живой.
-------------------- Все будет хорошо.
![]() ![]() ![]() |
Death |
![]()
Пост
|
![]() <script ///> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Moderators Повідомлень: 6 371 З нами з: 5-November 03 З: Kyiv Користувач №: 26 Стать: НеСкажу Free-DC_CPID Парк машин: гидропарк jabber:deadjdona@gmail.com ![]() |
торренты на ссд? может проще молотком навернуть??
хотя если кеш в памяти поставить гиг например... ))) но тогда зачем ссд? -------------------- |
Sonechko |
![]()
Пост
|
![]() кранчер зі стажем ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 311 З нами з: 27-June 08 З: Київ Користувач №: 768 Стать: НеСкажу Парк машин: Ryzen 1700X 3.6GHz, 32G RAM, MSI Gaming 2xRX480 4G ![]() |
А тепер ще раз і детальніше, що поганого у торентах на ССД? якщо я не помиляють у сучасних зазначено >2 млн циклів ПЕРЕЗАПИСУ, а зчитувань - да хоть скільки хоч! Флешки ж як виходять з ладу? стають рід-онлі.
Тому твоя репліка про молоток вказує або на мою помилку або на твою необізнаність. -------------------- ___
![]() ![]() |
Death |
![]()
Пост
|
![]() <script ///> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Moderators Повідомлень: 6 371 З нами з: 5-November 03 З: Kyiv Користувач №: 26 Стать: НеСкажу Free-DC_CPID Парк машин: гидропарк jabber:deadjdona@gmail.com ![]() |
на твою необізнаність. -------------------- |
smilesvua |
![]()
Пост
|
![]() кранчер з фермою ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 857 З нами з: 5-January 11 З: Львов Користувач №: 1 573 Стать: Чол Парк машин: Core i7 2600K@4.5/32gb/HD7950@1000 + MBP 13" 2015. ![]() |
Для ячеек MLC ресурс менне 10 тысяч циклов записи. И с переходом на более тонкий техпроцесс этот параметр быстро падает. А SLC чипы ушли в серверный сегмент.
![]() ![]() ![]() |
Sonechko |
![]()
Пост
|
ми тут зараз про ресурс флешки говоримо чи про ССД диск???
Для ячеек MLC ресурс менне 10 тысяч циклов записи Дуже актуально, флешки вже майже 10 років у нас а технології на місці, вау. і + саме ЗАПИСУ. Не зчитувань. Але ПРИПУСТИМО лише на деяку мить нехай і 10к разів, для запису торента раз в тиждень і видалення для закачки іншого, це 10к тижнів, не думаю що хтось стільки зможе прожити. Вернемось до теми саме SSD (Solid-state drive). Мені ліньки шукати заявлені Інтелом лями перезаписів тому ось лінк на вікі там все написано - Вікі Тут пише що "Flash-based SSDs have a limited number of writes (1-5 million or more) over the life of the drive. Software controllers manage this limitation in such a way that drives can last for many decades before failure." Тобто може за самою технологією і 10-100к циклів запису на комірку, а саме на вінт 1-5 ляма але то вже дрібниці. -------------------- ___
![]() ![]() |
Sergyg |
![]()
Пост
|
Гидробиолог ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 947 З нами з: 1-April 09 З: Dnipropetrovsk Користувач №: 980 Стать: Чол Парк машин: мозок - понад GPU, CPU та GPU+CPU ![]() |
я не знаю, но скажу
![]() эти торренты - сущий адъ, ведь они не только считывают, но и потихоньку дозаписывают в свой dat-файл какую-то хрень. И через время кусок диска под торрент-закачками оказывается сильно фрагментированным. Так что я свой микроскопический ссд - берегу, знаете - даже в первых 2 дня тестов на 30гб-накопителе я записал/считал - 150/200гб , имхо это на грани цифр, которые подразумевают разработчики. Так это я ещё СВОИ нужды не удовлетворял. А мои нужды: открыл ФШ, раб файл - и записалось на ссд 15-30Гб сразу. Закрыл - удалилось. Снова открыл - записалось ))))))))))))))) Мега-плотный хитачик, подоспевший так неожиданно, думаю, будет хорошим другом ссд, в плане - спасать его от некоторой рутины.. |
nikelong |
![]()
Пост
|
Тера ранчер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 11 909 З нами з: 19-March 05 Користувач №: 92 Стать: Чол ![]() |
Читаю я ваши дискусии про ССД, и понимаю шо нефиг с ним баловатся, а нужно брать 7200 в ноут, и раптор\рэйд с рапторов в настольный комп и не парицца с ССД)))
-------------------- |
smilesvua |
![]()
Пост
|
В ближайшем будущем(1-3 года)прорывов ждать не стоит: с каждым новым более тонким техпроцессом флеш память живет все меньше(сначала 10’000, потом 5’000 а теперь и вовсе 3’000).
![]() ![]() ![]() |
Death |
![]()
Пост
|
Закрыл - удалилось. не, погодь. когда файл удаляется, это же не значит что все 20гб прописываются нулями. удаляется ссылка на рабочую область. -------------------- |
vitalidze1 |
![]()
Пост
|
![]() ЮЗЕР ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 1 367 З нами з: 17-May 09 З: Вінниця Користувач №: 1 029 Стать: Чол Free-DC_CPID Парк машин: ~15-20 компліхтерів. ![]() |
Читаю я ваши дискусии про ССД, и понимаю шо нефиг с ним баловатся, а нужно брать 7200 в ноут, и раптор\рэйд с рапторов в настольный комп и не парицца с ССД))) Очень даже зря. Попробуй раз ссд, потім за вуха не відтягнеш. Не так страшний чорт, як його малюють) -------------------- ![]() ![]() ![]() |
nikelong |
![]()
Пост
|
Тера ранчер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 11 909 З нами з: 19-March 05 Користувач №: 92 Стать: Чол ![]() |
Ну вот по состоянию на конец 2011 года, какая ситуация, если сравнивать например эти девайсы (без рэйдов):
Вот эти рапторы: http://hotline.ua/computer/zhestkie-diski/...?s=88704-343422 И вот эти ССД: http://hotline.ua/computer/diski-ssd/17292...76-12575-12576/ Цена вопроса 1500-2500 грн... -------------------- |
Sergyg |
![]()
Пост
|
Гидробиолог ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Trusted Members Повідомлень: 947 З нами з: 1-April 09 З: Dnipropetrovsk Користувач №: 980 Стать: Чол Парк машин: мозок - понад GPU, CPU та GPU+CPU ![]() |
ога, тоже счас полистал хотлайн на тему 10 000-рапторов.
Рапторы сливают моему ссд за 68уе http://www.technic3d.com/news/hardware/fes...erste-tests.htm http://hdd-compare.com/en/ я бы даже сказал, что они сливают моему хитачику 1Тб (по цифрам - да /чтение/запись/ ), если б конечно, не его медленный доступ = 18-19мс ![]() ладно, тут вот нашелся довольно всесторонний тестик 600гб Раптора http://www.techtree.com/techtree/jsp/artic...0957&cat_id=632 в противовес Хитачику он получает ещё 1 плюсик по скорости малых блоков ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi Версія | Поточний час: 16th June 2025 - 23:25 |