Distributed Computing team of Ukraine | Ukraine - Українська Команда Розподілених Обчислень | Ukraine - Украинская Команда Распределённых Вычислений - Новини (Архів)

https://distributed.org.ua/index.php?go=News&in=view&id=17
Надрукувати

Зелені овочі запобігають раку

Зелені овочі запобігають раку

версия на русском


Натуральні біохімічні компоненти, що містяться в капусті, капусті брокколі й інших зелених овочах, стимулюють роботу генів, що запобігають переродженню кліток.



До таких висновків прийшли американські вчені з Університету Джорджтауна, дослідження яких опубліковане в British Journal of Cancer.

Здатність багатої рослинними продуктами дієти знижувати ризик розвитку ряду онкологічних захворювань давно відома вченим. Нова робота пропонує реконструкцію молекулярних процесів, що лежать в основі доброчинних властивостей зелених овочів.

Корисні властивості капусти й інших крестоцвітних пов'язані з підвищеним вмістом у них речовини за назвою індол-3-карбінол. У бобах сої втримується інша корисна речовина - генистеїн. Як вдалося з'ясувати вченим, ці речовини мають здатність активізувати роботу генів BRCA1 та BRCA2, відповідальних за структуру протеїнів, що грають важливу роль у запобіганні переродження нормальних кліток різних тканин і органів у злоякісні клітки.

Люди з мутаціями цих генів піддаються підвищеному ризику таких онкологічних захворювань як рак молочної залози, яєчників або простати. У клітках злоякісних пухлин спостерігається знижена концентрація протеїнів, структура яких визначається BRCA1 й BRCA2.

Джерело : mednovosti.ru




Arbalet | 14.02.2006 17:06